Koranprogrammet (termin 1)

 

Programbeskrivning

Koranen har en central roll i den troendes liv. Guds budskap finns i Koranen och för den troende är det viktigt att läsa den och implementera dess vackra budskap och påminnelser i vardagen. Ett sätt att närma sig Gud på spirituellt är att recitera Hans Bok. Madrasah erbjuder därför nu denna efterlängtade program för de som lära sig läsa Koranen i arabisk textform och med grundläggande regler inom tadjwid. Under första terminen kommer man att få lära sig det arabiska alfabetet, hur man uttalar och skriver dess bokstäver, vokalsymbolerna, annat viktigt och även nödvändiga grundläggande tadjwidregler. Detta program är lämpligt för alla muslimer, då syftet med det är att förbättra recitationen av Koranen och korrekt recitation av Koranen är enligt många lärda ett villkor för bönens giltighet. Observera att det finns begränsade platser på detta program pga. ett stort intresse. Varje student kommer att erhålla kursböcker på svenska i PDF-format och varje lektion spelas in ifall man skulle missa någon lektion. Studenten måste ha tillgång till hörlurar och mikrofon på datorn då denne kommer att delta aktivt på lektionerna. 

 

Programstart & längd samt lektionstider

Programmet börjar den 14:e februari och varar fram till den 14:e maj, med lektioner onsdagar 19:00-21:00.
 

Lektionsformat

Livelektioner (distans) via plattformen WiziQ. Lektionerna spelas även in – ifall man inte skulle kunna närvara vid något tillfälle.
 

Vad som krävs under kursen

Förutom aktivt deltagande i lektionerna krävs det även från studenten att han/hon studerar; förbereder sig inför nästa lektion och repeterar föregående lektioner. Studenten förväntas spendera drygt 3-5 timmar självstudier per vecka under kursens gång.
 

Förkunskapskrav

Inga förkunskapskrav
 

Terminsavgift

1000:-
 

Anmälan

Fyll i dina uppgifter nedan om du vill anmäla dig till kursen. Vi kommer att kontakta dig per telefon efter registrering.
 

Vänligen kryssa i nedanstående ruta för att bekräfta att du inte är en robot.